Вашингтон и Москва отново трябва да приемат принцип на мирно съвместно

...
Вашингтон и Москва отново трябва да приемат принцип на мирно съвместно
Коментари Харесай

Русия: Искаме връщане на мирното съвместно съществуване със Запада от Студената война

Вашингтон и Москва още веднъж би трябвало да одобряват принцип на „ спокойно взаимно битие “, сходен на този, прилаган по време на Студената война, съгласно изказване на съветското външно министерство, представено от организация Интерфакс. За това оповестяват от Deutsche Welle.

Министерството на външните работи също съобщи, че е отворено за почтен и взаимно оправдателен разговор със Съединените щати и че към момента се надява връзките сред двете страни да се възстановяват, съобщи Интерфакс.

„ Отворени сме за почтен и взаимно оправдателен разговор в същата степен, в която Съединени американски щати ще бъдат подготвени за него. Може би е добре да си спомним добре забравения принцип, който работеше по време на Студената война - мирното взаимно съществуване - въпреки полезностите и идеали, които ни разделят, които не би трябвало да се натрапват един на различен “, сподели Александър Дарчиев, шеф на отдела за Северна Америка в съветското външно министерство, пред Интерфакс.

„ И пословичният „ ред, основан на правила “, дружно с „ прогресивните “ правила, отхвърлящи обичайния морал, също не би трябвало да ни се постанова “, сподели дипломатът.

„ Ако изхождаме от това схващане за основата на двустранните връзки сред Русия и Съединени американски щати като ядрени суперсили, ние резервираме вярата, че нормалността в връзките сред нашите страни ще се върне “, сподели той.

" Но това, несъмнено, изисква реципрочно придвижване и на двете страни. Бих желал да повторя, че сме подготвени за такава взаимност ", сподели Дарчиев.

Мирното взаимно битие е доктрина, създадена и прилагана от Съветския съюз в разнообразни точки по време на Студената война, твърдяща, че съюзът може да съжителства в мир с „ капиталистическия “ блок. Това е в контраст на правилото, че комунизмът и капитализмът в никакъв случай не могат да съществуват в мир. Съветският съюз я ползва в връзките сред западния свят и по-специално, Съединените щати и страните от НАТО, и страните от Варшавския контракт.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР